måndag 31 januari 2011

Mysig skolbänk...

Idag har jag fortsatt med ännu ett kuvert från Kotte Toys. Den här skolbänken finns på Sörmlands Museum i Nyköping. Original så är den ådringsmålad i gulbrun, men den kommer nog att bli i någon annan färg, har inte bestämt mej än.

Så här många delar har jag inte satt ihop förut.

Halvvägs, dags att sandpappra och runda av hörnen.

Färdigt resultat (förutom färg). Skolbänken är 9,5 cm på bredden. I framkant finns det fack för att förvara griffeltavlor, ska se om jag kan få tag på sådan färg så det går att använda tavelkritor och sudd.

söndag 30 januari 2011

Ny stol...

Denna stol är tagen från journalisten/författaren Elin Wägners hem. Den har varit rolig att sätta ihop, den ska så småningom bli vit som originalet.



torsdag 27 januari 2011

Välkomna.....

...alla nya följare Moti, Sylvia, Sabina, Britt, Josje, Lisette, Ascensión och Ana.

tisdag 18 januari 2011

Ny soffa....

Fick några bra tips på vita soffor, en av sofforna jag hittade var exakt samma modell som min, så då bestämde jag mej för att göra ett försök och klä om den jag har. Klädde även om en stolsdyna när jag ändå höll på.





söndag 16 januari 2011

Mera kuddar...




.....det är verkligen jättekul att sy små söta kuddar med tryck. Ska kika efter en ny vit soffa till vardagsrummet. Om det är någon som vet vart man kan finna en tar jag gärna emot tips.

lördag 15 januari 2011

Gardiner



Äntligen har jag fått upp gardiner. Dom här hänger i köket, så nu är det bara resten av huset kvar.......

fredag 14 januari 2011

I syverkstan.......

....har det hänt grejer idag. Har sytt två kuddar. Bilderna har jag printat ut på transferpapper för t-shirttryck (tack för tipset Lena) som sedan har strukits fast på tyget som jag valt. Prydde även kuddarna med en tofs på ena hörnet.


torsdag 13 januari 2011

Ljusstakar


Lite snabbpyssel idag och då fick jag till dessa små söta ljusstakarna.

onsdag 12 januari 2011

Välkomna....

.....alla nya följare M Carmen Casanova, Núria, Caroline, Anthoula, Margriet, Tink, Pepi_mali, Mari Vigano, Susi, Marta y Carla hoppas att ni tittar in ofta och får med Er lite inspiration.


Här väntar lite grönska på att få komma ut på andra sidan dörren, men än är det lite för kallt....

tisdag 11 januari 2011

I köket


Denna fina tallrikshylla är jag jättenöjd med, den pryder väggen i köket. Är köpt från Skala minimal.


Kan det bli mer verkligt än så här? Det är nästan så man vill provsmaka..... clementinerna är 6 mm på det bredaste stället. Frukten kommer från olika ställen.

söndag 9 januari 2011

Krans

Nu har jag sagt adjö till allt julpynt och pysslat till en liten krans.

lördag 8 januari 2011

Ljusstake och kors

Här är en ljusstake som är gjord av små träpärlor och en pärlkåpa. Stearinljuset har jag gjort av fimolera. Korset har fått två små pärlor och kommer att bli en dekoration någonstans i dockskåpet.

måndag 3 januari 2011

Givenchy...

...nja kanske inte, men söta blev dom mina högklackade sandaler (1,9 cm). Innersulan är av mönstrat papper och  resten är av svart skinn. Träklack blev det också (av tandpetare).

lördag 1 januari 2011

Fågelholk

Gott Nytt År vill jag önska alla där ute. Det kanske är lite väl tidigt att få vårkänslor, men jag vill ändå visa denna underbara lilla fågelholk som är köpt på miniatyrmässan från Minimi´s smått o sånt.